Uniek dwerghondje neemt het internet over met zijn schattig ‘loopje’ 😍❤️

alle hondenrassen

Uniek dwerghondje neemt het internet met zijn schattige loopje. Dwerggroei kan bij alle hondenrassen voorkomen, maar je ziet het zelden en dat maakt dit hondje nog een stuk schattiger. 

 

Tip van onze Spectrum Experts: ‘Wij hebben de videobeelden van dit unieke dwerghondje onderaan dit artikel geplaatst. Even scrollen en je kunt de beelden bekijken en delen met je vrienden. Graag horen wij ook jouw mening na afloop.’alle hondenrassen

Dwerggroei bij honden wordt veroorzaakt door een afwijking van de hypofyse, waardoor deze in onvoldoende mate bepaalde hormonen produceert.

In de eerste paar maanden valt het vaak niet op dat een hond lijdt aan dwerggroei, want het begint vaak pas op te vallen na circa 4 maanden. Dan begint de hond er echt als een ‘dwerg’ uit te zien.

De afwijking komt niet perse bij een bepaald ras voor, bij alle hondenrassen kan dwerggroei voorkomen. 

Meer over het filmpje: In deze video zien we een inspirerende pup met dwerggroei die zich ondanks zijn aandoening niet uit het veld laat slepen. Het gaat om een Duitse Herder genaamd Michelangelo Augustine, maar hij luistert naar de naam MikeyGus.

alle hondenrassen 2


In eerste instantie leek de pup volkomen normaal te zijn, maar na 6 weken begon de baasjes iets op te vallen, omdat de pup veel onhandiger was dan zijn broers en zussen.

Het lieve vrolijke hondje ziet er door zijn aandoening heel erg schattig uit. Het is heel bijzonder dat je het niet vaak ziet, omdat het toch bij alle hondenrassen voor kan komen.

alle hondenrassen 3


Deel deze beelden dan met jouw vrienden en familie op Facebook of Pin het op Pinterest. De videobeelden zijn afkomstig van: Hope For Paws – Beastly: bron | Afbeeldingen Autoriteit: bron | bron

Wij waarderen jouw feedback en willen graag weten wat je van dit filmpje vindt. Laat van je horen in de reacties op Facebook.

advertentie

💡 Meer van Dieren Spectrum 💡
Video 1 | Video 2 | Video 3
[socialrocket]

Dierenspectrum gebruikt cookies om jouw ervaring op onze website te optimaliseren. Door op "Oké" te drukken gaat u akkoord. Oké Lees meer