Mieren bedekken dode hommel met bloemblaadjes en geven bij een ‘begrafenis’ 😳❤️

mieren begrafenis 4

Het indrukwekkende verhaal van een dode hommel en zijn ‘begrafenis’…

“Mieren bedekken dode hommel met bloemblaadjes en geven bij een ‘begrafenis’. Zo denk je ongeveer alles al gezien te hebben. Nou niet dus!”   

Relevante informatie vooraf

Steun Spectrum Magazine op Facebook met een

Wij hebben de videobeelden van deze mieren ‘begrafenis’ onderaan dit artikel geplaatst. Even scrollen en je kunt de beelden bekijken.mieren begrafenis 1a

© ScienceAlert

Waardevolle inleiding over begrafenissen

We kennen het allemaal, een begrafenis. Een minder leuke gebeurtenis in het leven, maar die er wel nou eenmaal bijhoort.

Je kan het ook zien als een mooie afsluiting en de start van iets nieuws. Toch is het vooral voor de nabestaanden een lastig iets.

Dat is natuurlijk te begrijpen. Het is veel werk, waar eigenlijk niemand op zit te wachten op dat moment.

Zolang je diegene maar een mooi afscheid kan geven. In dit filmpje zie je wel iets heel bijzonders, namelijk mieren die een overleden bij een mooi afscheid willen geven.

mieren begrafenis 3a

© ScienceAlert

Belangrijke inlichting verhaal: (video eronder geplaatst)

In het filmpje zie je een overleden bij op de grond liggen. Naast de bij zie je mieren rondlopen met bloemblaadjes.

De blaadjes dienen als het ware als een bed voor de overleden bij. Hierbij zorgen de mieren voor een begrafenis voor de bij.

Wat een mooi en bijzonder gebaar. Zo zie je maar weer, dat zelfs in de dierenwereld dit normaal is.

Het gaat om het idee en dat vinden wij onwijs mooi! Bijzonder om te zien, zoiets zie je waarschijnlijk maar 1 keer in je leven. Dus kijk goed!

mieren begrafenis 2a

© ScienceAlert

Informatie- en Inspiratiebron

De videobeelden van de mieren ‘begrafenis’ zijn afkomstig van | Sunny Mon: bron | Afbeeldingen Autoriteit: bron | bronbron


Maak een sociale impact

Wij waarderen jouw mening en suggesties. Laat na afloop van je horen in de reacties op Facebook en deel deze betekenisvolle beelden op WhatsApp of Facebook met vrienden.

💡 Meer van Spectrum Magazine 💡
Video 1 | Video 2 | Video 3

[socialrocket]

Dierenspectrum gebruikt cookies om jouw ervaring op onze website te optimaliseren. Door op "Oké" te drukken gaat u akkoord. Oké Lees meer