Man besluit vreemde schelp te filmen, onwetend dat hij fascinerend moment zou vastleggen 😲🤔

begraven
Man besluit vreemd uitziende schelp te filmen, onwetend dat hij een fascinerend moment zou vastleggen. Altijd al willen weten hoe kokkels zichzelf begraven? Ik denk het niet, maar kijk deze video en zie hoe fascinerend het werkelijk is. (wij wisten trouwens niet dat kokkels zich zo konden begraven) 

Een Clam is een veelvoorkomende naam voor verschillende soorten tweekleppige weekdieren. Het woord wordt vaak alleen gebruikt voor de Clams die eetbaar zijn en behoren tot de in zoet of zout water levenden. Ze brengen het grootste gedeelte van hun leven halverwege in het zand van de oceaanbodem begraven. Het begraven is een imposant proces.begraven

Belangrijk: Voor het gemak hebben wij het videobewijs onderaan geplaatst. Dat betekent even doorscrollen naar beneden als je te weinig tijd hebt om het gehele verhaaltje te lezen.

Clams begraven zichzelf anders dan wij dat als mens zouden doen. Wij als mensen kunnen gebruik maken van onze handen en dat is enorm praktisch. Een Clam heeft echter geen handen en doet het op een andere manier.

begraven


In dit filmpje van het YouTube account ‘The Dodo’ zie je het proces van een clam. Het is niet dat het dier alleen zand wegduwt, het slikt het water als het ware in, om het vervolgens uit te spugen. Door deze video besef je je weer hoe mooi de natuur daadwerkelijk is.

Meer van Dieren Spectrum:
Bron: hier | Vorig Filmpje: hier

[socialrocket]

Dierenspectrum gebruikt cookies om jouw ervaring op onze website te optimaliseren. Door op "Oké" te drukken gaat u akkoord. Oké Lees meer