Fenomeen: strand licht voor het eerst in 60 jaar weer op 😍❤️

lichtgevende plankton 5

Ooit lichtgevende plankton gezien? Dit strand licht voor het eerst na 60 jaar op en het is zeker iets wat je met plezier zult bekijken.

“Prachtig fenomeen: strand licht voor het eerst in 60 jaar weer op. Het wordt ook wel de sterren zee genoemd. Kijk vooral zelf, want dit heb je nog nooit gezien!”  

Relevante informatie vooraf

Wij hebben de videobeelden onderaan dit artikel geplaatst. Even scrollen en je kunt de beelden bekijken.lichtgevende plankton 4a

lichtgevende plankton 4a


Waardevolle inleiding over de natuur

De natuur is eigenlijk maar een vreemd iets. Er zijn zoveel dingen waar wij niets van weten.

Het is gek om te denken dat er zoveel op de wereld afspeelt waar je zelf eigenlijk niets van weet of niets mee te maken hebt.

Zo is dat ook het geval in het volgende filmpje. Lichtgevende plankton zorgt ervoor dat het strand voor het eerst weer op licht in 60 jaar! Kijk vooral zelf!

lichtgevende plankton 4a


Belangrijke inlichting verhaal: (videobewijs eronder geplaatst)

Terwijl de nacht op bepaalde stranden over de hele wereld valt, gloeien de golven met een griezelig blauw licht, neon stippen waardoor het lijkt alsof sterren aan de kust aan het wassen zijn.

Wat je ziet zijn eigenlijk miljoenen microscopisch kleine organismen die ‘bioluminescent fytoplankton’ worden genoemd, wij noemen het in deze situatie iets eenvoudiger: lichtgevende plankton.

Wij vinden deze lichtgevende plankton adembenemend. Wat vind jij ervan?


lichtgevende plankton 4a

Wist je dat

Wist je dat lichtgevende plankton chemische stofjes in het water spuiten, waardoor het begint te gloeien volgens askabiologist

Informatie- en Inspiratiebron

De videobeelden zijn afkomstig van | Wonder World: bron | Afbeeldingen Autoriteit: bron | bron | bron

advertentie

Maak een sociale impact

Wij waarderen jouw mening en suggesties. Laat na afloop van je horen in de reacties op Facebook en deel deze betekenisvolle beelden op WhatsApp of Facebook met vrienden.

💡 Meer van Spectrum Magazine 💡
Video 1 | Video 2 | Video 3

[socialrocket]

Dierenspectrum gebruikt cookies om jouw ervaring op onze website te optimaliseren. Door op "Oké" te drukken gaat u akkoord. Oké Lees meer