Hond huilt elke keer als hij wordt aangeraakt, tot hij deze vrouw ontmoet πŸ˜’πŸ’”

sociale angst bij honden 4

Dit hondje huilt elke keer als hij wordt aangeraakt, tot hij deze vrouw ontmoet. Door verwaarlozing heeft de hond een enorme sociale angst ontwikkeld en het is erg lastig om daar vanaf te komen.

Wil jij het hondje met de sociale angst gelijk ontmoeten? bekijk dan de videobeelden onderaan dit artikel.sociale angst bij honden 3

Met huisdieren, zoals honden en katten hoor je leuk om te gaan. Je hoort ze iedere dag eten en drinken te geven en in ruil daarvoor geven ze jou onvoorwaardelijke liefde en steun. Dat zou de uitgangssituatie horen te zijn als je een huisdier hebt.

Helaas zijn er veel mensen die dit niet doen, ze geven de beesten geen aandacht, geen eten en geen drinken. En als ze de dieren wel aandacht geven is dit vaak in de vorm van mishandeling en dat zorgt sociale angst bij dieren.

Dit gaat de dieren niet in de koude kleren zitten en zorgt voor een sociale angst, een angst waardoor ze niet meer in de buurt van mensen durven te komen, enorm tragisch, maar het gebeurt nog te vaak.

Een leuk feitje over honden: Wist je dat honden met warme en droge neuzen helemaal niet ziek hoeven te zijn. Het blijkt dus dat droge lucht, allergieen of een dutje al invloed kunnen hebben op de natheid van de neus.Β  Alleen als de neus constant en voor een langere periode droog is, moet je even op bezoek gaan bij de dierenarts.

Meer over het verhaal van Kanye het hondje: In deze video zien we een enorm zielige hond genaamd Kanye. Kanye is momenteel opgenomen in het asiel, nadat hij voor meerdere jaren is verwaarloosd. Hij kreeg nauwelijks te eten en te drinken en werd zwaar mishandeld.

Gelukkig is Kanye gered, maar de schade die zijn baasjes hebben aangericht is heel goed te zien. De hond leeft in sociale angst en elke keer wanneer iemand hem aait kan hij niet stoppen met huilen.

sociale angst bij honden


Dit komt doordat de hond nooit zachte aanrakingen kreeg, het waren alleen maar harde klappen. Dus associeert Kanye een aanraking gelijk met pijn en moet hij huilen. Het zal een tijdje duren, maar met een hoop liefde komt hij er vast weer bovenop.

Vind je dat honden ook goed moeten worden behandeld? Deel dit artikel dan op Facebook of Pin op Pinterest! De videobeelden zijn afkomstig van: TheDodo: bron | Afbeeldingen: bron | bron

Meer van Dieren Spectrum:
Video 1 | Video 2 | Video 3

[socialrocket]

Dierenspectrum gebruikt cookies om jouw ervaring op onze website te optimaliseren. Door op "OkΓ©" te drukken gaat u akkoord. OkΓ© Lees meer