Betoverende beelden én muziek: duizenden spreeuwen vliegen boven Utrecht 😍❤️

soorten vogels in nederland 4

Betoverende beelden én muziek: duizenden spreeuwen vliegen boven Utrecht. Er zijn heel veel soorten vogels in Nederland, maar deze groep vogels stelen toch wel de show. Het lijkt net of ze een voorstelling weg willen geven en het spektakel levert een prachtige ervaring op.

Handige informatie: Wij hebben voor het gemak de videobeelden onderaan dit artikel geplaatst. Een klein beetje scrollen. Je kan hieronder verder lezen of een klein beetje scrollen tot de video in beeld komt.

soorten vogels in Nederland 3

Wanneer het kouder wordt in ons kikkerlandje gaan de verschillende soorten vogels in Nederland op pad naar de warmere landen. Nederland kan in de winter heel erg koud worden en daar kunnen veel vogels natuurlijk niet tegen. Vogels reizen in grote groepen, omdat ze zo beschermd zijn.

Ook zou een reis in hun eentje veel te zwaar zijn, omdat ze dan de volledige tijd in de wind moeten vliegen. Zo’n grote groep met vogels is heel erg indrukwekkend om te zien, maar ze doen het dus niet om indrukwekkend over te komen. Het is vooral gewoon heel erg handig en het gaat allemaal om de functionaliteit.

Video-informatie: In deze video is een groep vogels te zien die een show weg lijken te geven. In de lucht boven de stad Utrecht vliegt deze groep vogels alle kanten op en dit geeft een prachtig beeld weer. Verschillende soorten vogels in Nederland laten dit gedrag zien, maar deze beelden zijn toch zeker wel uniek te noemen.

soorten vogels in Nederland 1


De manier waarop de gehele groep van links naar rechts en vervolgens weer naar links beweegt is prachtig om te zien. Het blijft voor ons toch een raadsel hoe zoveel vogels zo goed op elkaar afgestemd zijn, want er lijkt echt een patroon in te zitten waar iedere vogel zich aan weet te houden. Kon jij hier ook van genieten of ken jij een vogel-liefhebber? Deel deze beelden dan op Facebook of Pinterest. De beelden zijn afkomstig van: bron

Meer van Dieren Spectrum:
Video 1 | Video 2 | Video 3

[socialrocket]

Dierenspectrum gebruikt cookies om jouw ervaring op onze website te optimaliseren. Door op "Oké" te drukken gaat u akkoord. Oké Lees meer