Boer hoort vreemd geluid uit gat in de grond, ontdekt veulen in nood en begint meteen te graven 😲😱

weiland veulentje 1

Deze boer hoort vreemd geluid uit een gat in de grond, ontdekt veulen in nood en begint meteen te graven. Na de ontdekking in zijn weiland liet de boer er geen gras over groeien en begon meteen te helpen. 

Handig: Wil jij de indrukwekkende beelden van het paard op het weiland gelijk zien? Wij hebben het voor het gemak onderaan dit artikel geplaatst.weiland veulentje 2


In de natuur zijn dieren helemaal op zichzelf aangewezen. Ze kunnen elkaar helpen, maar er is geen boer die een emmer met water neerzet of die de beesten schoonmaakt.

Dus het enige wat een dier in nood kan doen in de natuur is zich compleet overgeven aan de situatie waarin hij of zij verkeerd. En dit kan in het ergste geval leiden tot een langzame dood. Dit is natuurlijk erg triest, maar wel de keiharde realiteit van de natuur. 

Gelukkig leven mensen en veel dieren in harmonie en kunnen de mensen helpen daar waar nodig. In deze video zien we een paard in totale paniek heel erg hard heen en weer rennen.

Interessant feitje over paarden: Misschien een vreemd feitje, maar wist je dat paarden gemiddeld zo’n 205 botten hebben. Dit komt omdat het ene ras meer botten heeft dan het ander. Veulentjes hebben daarbij meer botten dan volwassen paarden, omdat botten aan elkaar groeien. Het enige grote verschil met mensen is dat paarden geen sleutelbeen hebben.

Meer informatie over het filmpje van Aline Silvana Penzo: De boer die het filmt valt meteen iets op en dat is namelijk: het paard was zwanger en is nu weer slank. Hierdoor gingen meteen de alarmbelletjes rinkelen en schoot de boer gelijk te hulp.

Hij ging op zoek, maar zag nergens in het weiland een veulentje liggen. Totdat hij ineens een heel raar geluid uit de grond hoorde komen. Dus begonnen hij en zijn vriend te graven en met succes.

Ze zien op een gegeven moment het hoofdje en tillen het veulentje eruit, hij bleek in een mierennest te zijn gevallen en kon hier niet uitkomen. Geweldig gedaan door de boer. Zo zie je maar weer dat er ook nog goede mensen zijn op onze planeet!

weiland veulentje 4


Vind jij actie van de boer ook geweldig? Deel dit dan op Facebook of Pin op Pinterest. De videobeelden zijn afkomstig van: The Dodo: bron | Afbeeldingen: bron | bron

Meer van Dieren Spectrum:
Video 1 | Video 2 | Video 3

[socialrocket]

Dierenspectrum gebruikt cookies om jouw ervaring op onze website te optimaliseren. Door op "Oké" te drukken gaat u akkoord. Oké Lees meer